Stap uit de auto en ga toch fietsen

Kick-off e-bike-probeerweken voor woon-werkverkeer

Op donderdag 23 mei tijdens de nationale Fiets Naar Je Werk Dag hield Werk Slim, Reis Slim (WSRS) de kick-off voor de E-bike-probeerweken. Met deze actie wil WSRS medewerkers van bedrijven en organisaties in Friesland/Leeuwarden stimuleren om voortaan minimaal twee dagen in de week uit de auto te stappen en naar het werk te fietsen. Meer fietsers in het bedrijf betekent vitaliteit, minder files, minder parkeerproblemen en minder CO2-uitstoot. Medewerkers kunnen gedurende twee weken lang ervaren dat de e-bike een gezond, vitaal en duurzaam alternatief vervoersmiddel is voor de korte afstand: je kunt bijvoorbeeld je hoofd vrijmaken na het werk, hoeft niet meer naar de sportschool, bespaart auto- en parkeerkosten en draagt bij aan minder CO2-uitstoot.

De eerste deelnemer

De kick-off vond plaats bij het hoofdkantoor van de ING in Leeuwarden. De heer John Adema, kreeg de eerste poster aangereikt. De poster geeft informatie over de actie en motiveert de werknemers tot deelname. Receptioniste Kirsten de Jong gaat als eerste de e-bike uitproberen voor haar woon-werkverkeer. Fietshandelaren in Leeuwarden en Friesland stellen e-bikes en speed-pedelecs beschikbaar. Kirsten kreeg de eerste e-bike probeerfiets aangereikt door Tim Terpstra van Cycling World uit Leeuwarden. Fietshandelaren die ook belangstelling voor deze actie hebben als leverancier, kunnen zich aanmelden via info@werkslimreisslim.nl

Opgeven bedrijven en medewerkers

Bedrijven en organisaties kunnen zich vanaf 20 juni aanmelden om mee te doen aan de actie. Bedrijven die 50 medewerkers of meer hebben, worden automatisch relatie van Werk Slim, Reis Slim. De medewerkers van de bedrijven die zich al aangemeld hebben bij de actie Ga toch Fietsen! kunnen zich vanaf 19 juni aanmelden voor een probeerfiets via www.stapuitdeauto.nl